Overslaan naar content

"Het fijne contact met cliënten, het voelt niet als werk. Het geeft me juist energie!"

“Ik heb ruim 18 jaar bij een winkelketen op Schiphol gewerkt. Zo’n anderhalf jaar geleden begon het te kriebelen en vond ik het tijd worden voor wat anders. Ik was echt toe aan een nieuwe werkkring, had zin om weer nieuwe wegen te bewandelen. Via via werd ik getipt op een vacature voor thuishulp bij Groenoord Zorgt. Ik solliciteerde en mocht op gesprek komen. Een fijne kennismaking, het klikte direct. De overstap naar de thuiszorgsector vond ik best spannend, het betekende voor mij een complete carrièreswitch. Maar, ondanks dat ik niet uit de zorg kom, voelde het werk als thuishulp vanaf de eerste dag vertrouwd."

"Al direct bij mijn eerste cliënt waar ik aan huis kwam, wist ik dat ik de juiste beslissing had genomen. De mensen zorgen ervoor dat ik met plezier naar mijn werk ga. Ik voel mij altijd welkom. Het fijne contact met cliënten, de gesprekken die je met hen voert, het voelt niet als werk. Het geeft me juist energie.  

Inmiddels heb ik 14 vaste cliënten in de regio Katwijk. Allemaal bijzondere mensen waar ik een fijne band mee heb opgebouwd. Van oorsprong kom ik zelf niet uit deze regio, maar ik voel me bij al mijn cliënten thuis en heb echt m’n draai gevonden. Naast dat ik ervoor zorg dat het huis er altijd weer tiptop uitziet, zijn juist die sociale momenten heel dankbaar. Sommige cliënten wonen alleen, anderen zijn ernstig ziek, of zijn zelfs uitbehandeld. Dan is het prettig dat er iemand is, die naar ze luistert en waar ze mee kunnen praten. Met sommigen heb je dan ook diepgaandere gesprekken, vooral dat contact vind ik mooi. Je bent een vertrouwd gezicht, waar ze zich op hun gemak bij voelen.   Ik vind het heerlijk dat ik ‘vrij’ ben in mijn werk. Dat wil zeggen, dat ik zelf kan bepalen welke dagen of uren ik werk. Als er iets is, kan ik altijd terecht bij de planning op kantoor, zij staan altijd voor je klaar. Met mooi weer ga ik lekker met de fiets naar mijn cliënten. Wel soms flink doortrappen, als ik meerdere diensten op een dag heb, maar het gaat. En, het houdt me ook fit!   Dat het werk als thuishulp een zelfstandige job is, geeft een heel vrij gevoel. En dat je echt iets voor een ander kunt betekenen, dat maakt het zo fijn om dit te doen. Ja, de overstap van het werk op Schiphol naar de zorg, is voor mij de juiste beslissing geweest. Ik ben er nog elke dag blij mee, als ik op weg ben naar een van mijn cliënten.”  Thuishulp Nicole